Vad är grejen med gruppintervju?

Jag är grym och jag kan klara av allt, ok? Hur peppar man sig själv inför en jobbintervju till ett jobb som man velat ha i några år? Andas. Ta ett djupt andetag. Var dig själv. Jag vet att jag är bra på att skriva CV ovh personligt brev eftersom många fastnar för det och dessutom har jag nog ovanligt fina arbetsintyg och meriter sedan tidigare. Dock så måste man ju tyvärr på intervju också innan man får jobbet i fråga! Jag är inte lika bra på att skryta om mig själv face to face helt enkelt. Nu blir det dessutom gruppintervju eftersom så många har sökt jobbet. SUCK, för att göra saken ännu svårare för mig!? Jaja, annars finns det andra jobb... 


 


Tack o hej kära Götet!

Tjoho, jag är helt utmattad.. Trodde nästan att jag skulle få vila upp mig lite under mina dagar här i Göteborg, men icke sa nicke. Det har åkts hit och dit och träffats folk här och där, vilket så klart är väldigt trevligt iofs! Juldags utgången blev inte riktigt som planerat tyvärr, eftersom det var så galet mycket folk på stan att dom höjde åldersgränsen på de flesta krogarna till 25 år!?! Vi gick alltså runt utomhus och köade i några timmar för att sedan bege oss hemåt igen (då som isbitar). Jag ska absolut ändå inte kalla kvällen för misslyckad eftersom vi hade det väldigt trevligt innan vi stack in till stan. Jättekul att träffa Lina igen och dessutom så var en gammal vän som tidigare bodde i Stockholm också där. Underbart att hoppa av spårvagnen hemma hos Lovisa och mötas av fyra glada och välkomnande tjejor. Kramkalas!

Utöver det så har jag träffat vänner som jag inte sett på allt från ett halvår till ett och ett halvt år.. KUL! Många fikor, mycket tjöt och många kramar. Sånt gillas :) Det ska därför bli lite tråkigt att åka härifrån så snart. But I'll be back!
Läggdags snart då eftersom tåget går redan 08.30 imon.. Gonatt och tack för den här gången Götet!

Juldagen

Sitter med något som känns som världens största laptop i mitt knä, inge mindre än en MacBook Pro. Tyvärr är den inte min (man hade ju önskat) utan min fars. Jag vet inte om Mac är så mycket bättre än en vanli PC egentligen, men måste erkänna att den känns mycket häftigare, snyggare och modernare iaf.
Yes, befinner mig just nu i Varberg utanför Göteborg och har firat lite jul med pappa och farfar. Julen har gått ovanligt fort i år! Den känns inte lika speciell som när man var yngre och eftersom ingen i släkten har småbarn så finns det inga som springer runt och väntar på att tomten ska komma, vilket var det roligaste förr ;) Vi hade ändå en tomte igår och skyllde det på att hunden skulle bli så ledsen annars. Det är ju sant! Han blir så fruktansvärt glad när tomten kommer och sitter på helspänn och lyfter tassen för vart och vartannat paket eftersom han tror att alla är till honom. Söt gubbe!
Hoppas nu på att jag kommer härifrån i tid eftersom jag ska hänga med Lina hem till en kompis och sedan blir det utgång lite senare. Det var galet många månader sedan jag var ute och partade med henne så det ska bli superkul. Hoppas bara att det inte är lika mycket folk ute den här juldagen som förra, men det lär det ju vara! Minns att alla krogar i Göteborg var överfulla och att de utnyttjade det genom att ta dubbla priser på allt. Spännande, hope not!
GOD JUL!

Konsertbiljetter - check!

Så är man äntligen framme i Götet efter en lång tågresa! Man vet att man kommit till Sveriges framsida när det ösregnar och folk säger "Öh!" när de vill ha ens uppmärksamhet. Bland det första som jag sa till min mamma när hon hämtade mig vid tåget var "ååååh det var en så sööt hund på tåget.. jag vill ha!!" Typiskt mig. Men jag blev helkär! Det måste ha varit världens sötaste valp. Mitt hjärta säger dudunk, dudunk.. :)

Så idag har det hunnits med en hel del här hemma. Det har både bakats knäck och så har granen klätts. Dessutom så har jag och min kära lillasyster bokat konsertbiljetter till inga mindre än Simple Plan som spelar i Stockholm i april. Jag har varit ett stort fan i många år och fastän jag inte lyssnar mycket på dem längre så ska det bli superkul. Jag kan många av deras texter utantill och har länge drömt om att se dem live. Wiho!

Det nalkas hemgång..

Julmusik på hög volym, inslagningspapper och snören överallt, den stora resväskan på golvet och kläder utspridda över hela sovrummet. Det nalkas jul i Göteborg! Det ska bli superdupermega-mysigt att fira jul hos mormor och morfar och att få gosa in hela mig i min älsklingsbrorsas päls. Just det, jag kallar min hund för brorsan. Det känns ju nästan som att han är det eftersom han funnits hos mig i mer än halva mitt liv!

Imorgon bitti går tåget från centralstationen här i Stockholm. Det känns samtidigt lite tråkigt för nu känner jag att mitt liv är här. Trot eller ej men jag har börjat trivas i storstaden! Här finns mina vänner och min fina man. Dessutom har jag länge haft en liten klump i magen för att åka hem. Allt är inte som det alltid varit där, men nu när det närmar sig så känns det inte så farligt trots allt. Har bokat in lite träffar med gamla kära vänner och förhoppningsvis blir det även utgång i staden på juldagen. Det är ju tradition helt enkelt!! Framförallt ska jag passa på att mysa med min familj :)

Men innan dess ska jag mysa lite med Jannica ikväll! See ya!


Knak och brak

Knak, brak och kraf. Det är faktiskt väldigt läskigt att lägga sin kropp i en främlings händer och låta honom knäcka en hit och dit. Ett tag tänkte jag: det här är slutet, nu kommer han att göra något fel så att jag blir förlamad resten av livet.. Så blev det som tur var inte! Däremot har jag ännu mer ont nu än vad jag hade innan jag gick till kiropraktorn. Ska det vara så?? Det får bli värktabletter och liggande ställning ikväll. Tydligen var jag extremt stel så när han kände på min rygg sa han bara "ojdå..". Det vill man inte höra! Jag var såpass stel att det inte alls räcker med att jag kommer tillbaks 3-4 gånger som han sa i början, utan betydligt mer än så. Förstår ni varför jag satte mig och sökte jobb ikväll?....

Nu sitter jag och dricker lite glögg och äter lussekatter i min ensamhet. Det känns extremt öde i vår lägenhet ikväll, det är nästan så att det ekar. Ho ho, ho ho.. Jonas har åkt iväg till sin familj i Dalarna och vi kommer inte att ses på en hel vecka. Riktigt jobbigt känns det faktiskt. Vi är nog väldigt bortskämda då vi setts mer eller mindre varje dag i ett år, med några små undantag. En hel vecka.. Det känns som ett år! Det är skumt hurpass fäst man kan bli vid en annan människa.




Jag kanske går av på mitten

Jag kanske är den som klagar lite väl mycket ibland, men nu kan jag bara inte låta bli. För just nu tycker jag galet synd om mig själv och vet inte vad som hjälper annat än att skriva om det! De senaste månaderna har min rygg börjat krångla och det har värkt då och då i den, speciellt när jag suttit ner och pluggat mycket. Men de senaste tre veckorna har det blivit värre och värre tills det nu är helt outhärdligt! Jag kan inte sitta och skriva hela det här inlägget utan att ställa mig upp några gånger och gå ett varv runt stolen. Jag kan inte böja mig ner och ta på mig skorna själv utan att sitta på en stol eller säng, inte gå i stan i mer än en halvtimme utan att börja halta och halvt skrika inombords. I morse tog det ett bra tag att komma upp ur sängen. Och det värker konstant!
Wonderful. När man är som mest pank (efter ett halvår som student och vid juletider) så ska man lägga några tusenlappar på en kiropraktor. Kul! Hoppas bara att jag får tid så snart som möjligt innan hela jag går av på mitten..

Himlen hörde mig. Eller? Kiropraktorn ringde upp mig samtidigt som jag skrev detta och erbjöd mig tid redan nu på onsdag. Jeey! Dock blir det till och med dyrare än vad jag väntat mig! Jag måste ha ett jobb..

Nu blir det i alla fall till och fira att ett halvår på Universitetet är slut! Det ska jag och Larnie fira med en god och mysig middag på Vapiano :) Jullov!!!

Vad händer om man korsar en Göteborgare och en Norrlänning?..

Jag och Linda är lite smått hopplösa ihop. Kanske blir det så när en Göteborgare och en Norrlänning umgås? Hur som helst så är vi en bra kombination förutom att vi ofta lyckas fastna för länge på krogen än vad som är tänkt. Det blir ofta lite för mycket av allt när vi går ut! Igår kväll skulle vi sätta oss på något mysigt ställe och ta något glas vin och bara tjöta så som tjejer kan göra. Visst gjorde vi det, men eftersom ingen av oss har varit på så många ställen här i Stockholm än så ville vi testa lite nya pubar och därför blev det inte bara ett mysigt hak. Vi drog vidare på söder (eftersom alla påstår att det finns så himla många ställen där, fast vi av någon anledning inte lyckades hitta mer än typ fem..). Till slut gick vi bara in på första bästa stället och det visade sig tyvärr vara lite snobbigt och drickan var vääldigt dyr. Kändes nästan som Stureplan och det var ju det vi ville undvika! Hur som helst så fastnade vi där till klockan tre istället för klockan tolv som kanske varit tanken från början.. Det var så länge sedan vi var ute och dansade så när folk började röra på sig till musiken så kunde vi helt enkelt inte låta bli! Haha ja, myskvällen blev danskväll och betydligt senare än tänkt!

Idag blev det en lite lugnare dag på julmarknaden i Gamla stan tillsammans med Jonas. Lite lagom härlig dag sådär! Julklapp till min kära mormor och morfar blev inhandlad, men jag kan tyvärr inte berätta vad eftersom dom är väldigt moderna och läser min blogg! Det är lite häftigt.


Blev en fika i Gamla stan på Chokladkoppen också. Ett väldigt populärt café där det oftast är svårt att få plats utan att köa, men idag hade vi tur! Som ni ser på bilden så är det enorma skålar med varm choklad (mörk eller vit) som om det vore en skål med soppa. Riktigt god och värmande så här i kylan! Ha en trevlig lördag gott folk!

En perfekt torsdag

Det är en riktigt bra torsdag. Det kanske är därför som jag fortfarande är vaken. Jag menar, vem vet hur morgondagen kommer att se ut? I morse gjorde jag min tredje tenta i min engelska kurs. Den gick oväntat bra måste jag säga! De hade iofs klantat till det lite (om man får säga så). Den sista delen av tentan, den som är svårast, hade de tagit från en tidigare tenta från 2010 och just den har vi fått öva på innan. Jag gjorde den liksom kvällen innan och eftersom jag har lite fotografiskt minne så mindes jag ju alla svaren! Mahahah.

Efter det hängde jag i stan med fina Cristina i några timmar. Blev sushi till lunch, vilket är det godaste som finns! Visste ni att man kanske inte får äta det när man är gravid? Dummaste jag hört, då kommer ju ingen vilja skaffa barn framöver.

För att avsluta dagen så begav jag mig till Västertorp och en annan fin tjej, nämligen Sara. Hon fick äran att klippa och slinga mitt hår. Eller rättare sagt så fick Jag äran att ha henne som frisör! Riktigt duktig är hon. Tack Sara! Måste säga att det var den mysigaste salongen jag varit i. Inte alls stel, stor och vit, utan liten och supermysig med massa foton och grejer. Gillas!

Nu blir det väl läggdags, det är ju ändå fredag snart.. Jag ska i alla fall bjuda er på ett underhållande klipp från Youtube. Kolla på det, ni kommer inte att ångra er. Sjukt sött!


Det är ibland svårt att tänka först och tala sen

Det är konstigt hur dagarna bara flyger förbi nu när det mesta är tråkigt. Jag trodde att tiden går fort när man har roligt? De senaste veckorna har det varit kaotiskt mycket att göra i skolan och ändå känns det som att det bara har gått två-tre dagar. Kanske borde man göra om uttrycket till: Tiden går fort när man har många kakor i ugnen!
Okej, jag försökte komma bra något bra att säga istället för "många bollar i luften" men lyckades kanske inte så bra.. Men ni förstår!

Jag har insett att bloggandet faktiskt är ett ganska så bra sätt för mig att uttrycka mig på. Inte bara för att jag älskar att skriva, utan även för att jag faktiskt hinner tänka, radera och skriva om mina ord innan folk ser dom. Det är inte alls lika lätt när man pratar face to face med någon. Speciellt när jag är trött så kan det ofta bli så att jag tänker en sak och något helt annat lämnar munnen. Särskilt de senaste dagarna har jag lyckats underhålla människor, utan att egentligen ha avsikten att göra det. Har ni varit med om det någon gång, att det känts som att tungan svullnat i munnen och alla bokstäver och ord blir förvrängda tills ni bara får fram laaaah eller liknande? Ett exempel var när jag och Jonas diskuterade vilka som kommer hem till oss på nyår och jag lyckades hitta på sju nya namn (sådana som vi inte ens känner) och inte nämna nån av de som faktiskt kommer. Det enda som blev rätt var första bokstaven i varje namn så tydligen kommer Jessica istället för Jannica och Lina istället för Linda och Mattias istället för.. Andreas? osv.

Tydligen råkade jag dessutom vara allmänt konstig i skolan igår också då jag och en klasskompis hade en lång diskussion om två helt olika saker. Hon pratade om minne och jag trodde att jag pratade om batterier och kunde inte förstå varför hon var så trög som började prata om något helt annat hela tiden när jag ställde frågor om batterier?!.. Tills jag insåg att en annan klasskamrat iakttagit oss och halvt dog av skratt och tyckte att vi var idioter (särskilt jag som tydligen sagt minne varje gång jag tänkt batteri utan att märka det).

Inget snyggt sätt att påverka svenska folket på!

Riktigt trevlig och rolig kväll hade jag igår! Jag och min vän Jannica började med en sjukt god middag på restaurang Il Forno på Vasagatan. De har underbart god tapas där så det kan jag verkligen rekommendera. Dock kan man räkna med att stinka lite vitlök efteråt.. Men det har aldrig dödat någon!

Sedan tog vi oss vidare till inget mindre än GLOBEN. Det var faktiskt riktigt kul och spännande att se Idol live igår. Det var mitt första besök någonsin i den runda arenan och jag måste erkänna att jag blev riktigt imponerad. Det var mäktigt! Vi hade dessutom fått platser riktigt högt upp på läktaren, vilket gjorde att jag till och med vart höjdrädd ett bra tag i början.. Vi såg ändå hela scenen och stämningen var på topp. Dock var jag (och fortfarande är) riktigt förbannad på Alexander Bard och hans sjukt onödiga påhopp mot stackars Robin! Medan Amanda blev hyllad så snackade han bara skit om Robin och menade på att han fortfarande var som en kareokesångare. Eeeeh eller inte?! Har man tagit sig till Idol-finalen så är man faktiskt duktigare än så. Jag tyckte så synd om honom för det syntes verkligen på honom att han kände sig överkörd, blev extremt nervös och besviken. Han var verkligen inte dålig! Både jag och Jannica påpekade att han lyckades ge oss gåshud när han sjöng, vilket Amanda inte lyckades med. Juryn borde ha hållt tyst under finalen för Bards uttalande lär ju ha påverkat svenska folket ganska rejält.. Inte ok av TV4 som lät juryn säga sådant i finalen!


Tack Jannica för en sjukt lyckad kväll!

Bråka inte med mig hörrni

ÄNTLIGEN! Jihoo vilken lättnad. Hade börjat planera hur jag skulle kontakta Aftonbladet och andra medier, skriva på forum och sprida rykten på Facebook angående företag som lurar folk på pengar. Som tur var så blev det inte så, för idag ringde biljett24 upp mig och gav mig uppgifter så att jag kunde hämta ut de saknade Idol-biljetterna. Antagligen var det helt enkelt Posten som slarvat bort brevet som säger att jag får hämta ut paketet på ICA.. Illa hörrni! Men nu har vi dom äntligen :)

Nu till en helt annan femma.. Dom har ju länge hållt på och renoverat i vårt hus, liksom bankat och haft sig om dagarna. Nu har dom börjat med det viktigaste: att måla om väggarna. Tror ni att jag fick en chock när jag kom hem en dag och hallen såg ut såhär?!


Väggarna är knall-lila! Åh herregud Stockholmare asså.. ;)

En massa massa tomtar

Okeej jag lyckades få lite julstämning trots allt. Förhoppningsvis löser det sig med konsertbiljetterna så att jag kan hämta ut dom på posten imon. Ska få besked om det imon. Det tog bara cirka två timmar att få tag på biljett24, vilka var de jag köpte biljetterna av. Hoppas hoppas att det löser sig så att jag och Jannica kan gå och se Idol i Globen på fredag!

Ikväll så har som sagt jag, Linda och Cristina spenderat timmar åt pyssel och mys. Jag trodde att det skulle ta 10-15 minuter att göra tomtarna vi köpt, men det tog myyycket längre tid än så. Vi skulle ju tydligen sitta och klippa ut en massa tygbitar som skulle bli tomtarnas kläder, armar och mössor med mera. Fina blev dom i alla fall!



Sen så gjorde vi även lite egna pyssel. Jag valde att pimpa en vanlig, lite tråkig kaffeburk och göra den vackrare och juligare!



Väldigt kreativt för att vara mig, måste jag erkänna. Nu blire läggdags för det är en dag imorgon också!

You've got to be kidding!

Det här är inte sant. Dom måste skämta med mig. Jag är student och inte gjord av pengar för tusan! Köpte två biljetter till Idol-finalen nu på fredag och biljetterna skulle ha kommit verkligen senast idag .. Fick ett sådant vackert mail av dom igår där dom skrev att biljetterna levererades i måndags och eftersom det skickades som rekommenderat brev skulle det vara framma dagen efter (igår). Nejnej,här sitter jag med lång haka och har betalat nästan 900 spänn för.. vadå? Ingenting! Ett företag som lurar folk på pengar. Det roliga är dessutom att deras kundtjänst inte går att nå. Varför ha ett telefonnummer då ingen svarar? Jag kokar!

Hur ska man släppa de här känslorna nu och gå över till någon slags julstämning? Snart kommer nämligen Linda och Cristina hit för att julpyssla. Jag kommer mest ha lust o slå till dom som inte skickat mina biljetter...

Se det som varit bra.

Har ni någonsin känt ett sådant sug, en sådan längtan efter något så att när ni väl får det så känner varenda muskel, varenda blodkropp, varenda cell i kroppen hur ni fylls av det?.. Det kan vara att ni har gått vilse i kylan och längtar så mycket efter en varm kopp te, så att när det väl når er mun så känner ni den varma vätskan pulsera runt i ådrorna och nå ut till varenda liten tånagel. Det kan också vara längtan efter att få vara fri, ha en egen lägenhet och ett eget liv, så att när den väl är köpt och ni sitter i det nymålade köket så sprider sig lättnaden och glädjen som en blixt genom kroppen. Eller att ni återfunnit er saknade vän och kramen gör er varmare av kärlek än någonsin förr. Har ni någonsin känt den längtan efter något som fyller varenda punkt inom er? Det är de ögonblicken, de korta sekunderna vi bör minnas. Det är de vi borde sträva efter och lära oss att uppskatta. Vi bör leva i nuet och se det som är bra, inte det som hände innan eller efter.Vi bör se det som varit bra.

Jag längtar tills jag får träffa en mycket saknad vän och ge henne världens längsta kram. Hon befinner sig på andra sidan jordklotet och kommer hem om några månader.. Det gör mig glad att veta att våren ser ljus ut, att hon kommer hit och att hon fortfarande finns. Längtar längtar! Du kommer få min bamsigaste kram!:)


Klappar är galet överskattat

According to me så handlar julen om att umgås med nära och kära (gamla som unga), mysa riktigt mycket med levande ljus och musik, baka lussekatter och knäck och att visa uppskattning. Det handlar egentligen inte så mycket om prylar, det har det inte gjort på många år för min del. Jag hade nöjt mig med en eller två julklappar om jag ska vara ärlig. Självklart är det alltid roligt att få presenter, men fokuset borde inte ligga på det. Kanske låter jag gammalmodig, men jag tycker verkligen att gemenskapen är viktigare. Julen ska inte vara en tid då man stressar runt som en galning för att handla tusen klappar, städa hela hemmet, laga överdrivet mycket mat eller liknande.. Det är ju det som leder till att folk mer eller mindre går in i väggen runt jul! Istället borde man sitta ner, njuta av en lussekatt, spela lite spel, sjunga lite jullåtar och kanske skänka en peng till någon som faktiskt behöver det.

Sådan härlig julstämning fick jag uppleva igår då jag och mina två fina norrlänningar sågs och bakade en massa gulgodis, lyssnade på Rudolf med röda mulen och drack glögg. Precis så ska det vara!


Två väldigt koncentrerade norrlänningar ^^


Så fina peppisar blev de!


Kom därifrån med en väldigt fin Goodie bag dessutom. Ser dock ut som att den nästan är tom.. Peppisar, knäck och fudge.

Glad tredje december!

Varför är det en dag värd att fira, undrar ni? Mja, det kanske är en ganska vanlig dag för er, men för mig är det en speciell dag. Det är nämligen så att för exakt ett år sedan så längtade jag något enormt till tredje december och när dagen till slut kom var jag superlättad och lycklig. Det var dagen då jag lämnade Oslo. Missförstå mig rätt, jag hade en underbar tid i Norge. Jag har aldrig haft en lika rolig sommar som jag hade då, aldrig träffat så många nya härliga människor och aldrig tidigare haft ett så roligt jobb. Dock kan något bra bli för mycket till slut. Vantrivdes som tusan den sista månaden så när jag äntligen fick möjlighet att säga upp mig och flytta till Sverige igen så skuttade jag av glädje. Halvåret var det bästa och sämsta jag varit med om.

Hur som helst, för att fira denna dag så har jag och Jonas bakat en himla massa lussekatter (lussebullar, så ni icke-Göteborgare vet vad jag snackar om...). Supergoda, men kunde varit lite saftigare!


Idol-kommentator?

Skrikig Amanda? Juckande Robin? Underbar Moa? Nej, nu får väl Aftonbladets Idol-kommentator ta och ge sig. Helt enormt galet fel, om ni frågar mig. Amanda borde ta hem hela segern och hon var helt perfekt ikväll. Hon klarar av vilket utmaning som helst och hon gör det galant. Att hon skrek lite i kvällens första låt var ju meningen, sådan är ju även original-låten. Robin och hans juckande.. Nja, det enda jag störde mig på ikväll var när han smiskade till en tjej på rumpan, det var lite osmakligt och oproffsigt. Annars är ju han en klar talang. Dock förstår jag inte varför varken han eller juryn insett vad för slags musik han ska hålla på med? Jag tycker att han är som bäst när han mer eller mindre står rätt upp och ner och sjunger en rockballad och verkligen sjunger så att taket lyfter :) Och Moa?.. Henne vill jag inte ens diskutera. Jag vet att många älskar hennes stil och röst, men själv så får jag (dåliga) rysningar av hennes alltför många falska toner. Det är nåt i rösten jag inte tål..

Bjuder på en vacker bild på mig själv denna afton. Har kollat runt lite och insett att jag har väldigt fina bilder på mig.. Men här hittade jag en hyfsad iaf!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus