Hypokondriker?

Långhelg = helt underbart! Speciellt nu när jag nästan hostar upp lungorna och därför behöver tid för att vila upp mig. Det har därmed blivit en ganska så slapp helg då jag helt ärligt sov till kl. 14 i lördags och sedan låg i sängen till kl. 18.. Illa? I och för sig så kom jag hem väldigt sent natten till lördag efter en utekväll med Jannica och Elena. Det blev lite middag och förfest hemma hos Jannica (alltid lika trevligt) och sedan dans på Lobby nattklubb i centrum. Riktigt dåligt ställe måste jag säga! Det är hallen i en galleria som dom bara satt upp lite draperier och gardiner för att man inte ska se butikerna runt omkring. Litet och kallt var det dessutom..

Det roligaste i fredags på förfesten var att vi alla tre är lite hypokondriker (eller ganska mycket till och med) och därför lätt hamnade i samtal om olika sorters sjukdomar vi kan tänkas ha eller få. Jobbigt när alla är lika rädda och skrämmer upp varandra till max! Till slut fick inte ens jag och Elena prata med varandra på ett tag enligt Jannica som tyckte att vi var hemskt deprimerande.. Men jag menar, det finns ju så sjuuujkt många sjukdomar som kan drabba en när som helst, så frågan är inte OM det kommer ske, utan NÄR, VAR och HUR.


Vackra som vanligt.. 

Igår kväll fick vi dessutom besök av våra vänner Andreas och Tatiana som kom över och spelade lite Kinect, vilket jag och Jonas köpte åt oss själva i julklapp, och hade det allmänt trevligt :) Idag har vi bara tagit det lugnt, varit ute på en långpromenad i solskenet, nördat framför Entourage (älska den serien!!!) och letat runt lite efter lägenhet. Det närmar ju sig!


Hem och däcka!

Aldrig i hela mitt liv har jag varit så trött som jag varit idag. Aldrig mer ska jag klaga på att jag är trött om jag bara känner mig halvseg, för nu har jag känt på hur det är när man har sovit så mycket som ingenting alls och sen jobbat hårt i 10 timmar efter det. Inte kul! Huvudet bultade, ögonen sved, tankarna och rörelserna var för långsamma osv.. Hela dagen dessutom! Snälla låt mig sova!

Tyckte Stockholm var rätt fint igår förresten när jag traskade till Gamla stan tillsammans med Cristina. Riktigt mysigt när solen gick ner över vattnet! Appropå det så var hon min räddare i nöden igår då jag var ledig och totaaaalt uttråkad. Långfika på mysigt litet café i gamla stan med snack om allt och inget som hänt under livets gång. Bra dag! (Bättre än idag..)


GONATT!


Pictures

Hittade lite fina bilder på Jonas mobil från i helgen! Det var mörkt där inne vilket gjorde att vi inte syntes på skärmen när bilden togs, vilket resulterade i att jag och Niclas ser ut som mini vs. jätte då halva han kapats... Fail!




Jonas, Magnus och jaag. Partey

We lööve it

Förlåt, det var inte meningen att vara borta så länge. Tolka det hur ni vill..
Men nu är jag tillbaks och livet leker! Dock känner jag mig halvt levande/halvt död för tillfället efter att ha jobbat mitt första pass på jobbet som anställd istället för lärling. Det är väldigt roligt, men min kropp håller på att ta kål på mig just nu. Skulle gått till herr kiropraktor idag men det gick ju inte eftersom jag jobbade, så nu blir inte ryggen knäckt förän på fredag = Aaaaaj för tillfället!

Helgen var ju en helg i sig också.. Blev en tur till Västerås för att hälsa på Jonas vänner där. Vet inte om det är så bra att gå ut som ensam tjej med ett gäng killar faktiskt eftersom dom är så bra på att bjuda på drinkar då! Så, nja, efter att ha försökt lära grabbarna att göra 8:or med höfterna (gammal latin-dansare som jag är) så var det hem och sova och inte må på topp!

Nu maaaaat

Hett tips:

Stek quornbitar/kycklingbitar med salt och peppar
Blanda ihop keso med sweet chili sås (ganska mycket sås)
blanda röran med quornen/kycklingen och lägg på en tortillas -> rulla ihop
På med riven ost och wips in i ugnen på 175C till osten fått färg

We all löööve it

Det blir väl plus minus 0?

Är det inte så att när man har tränat duktigt så förtjänar man något gott/onyttigt? Inte? Okej, då har jag nog missuppfattat det hela.. Igår blev det i alla fall träning på gymmet mitt på dan. Det var som vanligt jag och en massa män där, var är alla kvinnliga gymmare?! Vi behöver också vara starka. Kom igen och bryt trenden, det är faktiskt riktigt KUL att gymma :) Senare på kvällen fick jag hur som helst för mig att jag förtjänade något onyttigt efter träningen. Jag och Sara åt först sushi på favoritstället Arigato Sushi på Vasagatan för att sedan bege oss mot Bolero café och ta varsin kaffe och dela på det mest gudomliga jag någonsin smakat: en rocky road bar. Mmmmmums!



Nu segar jag bara extremt mycket eftersom jag ska iväg och jobba lite senare. Ska få lära mig alla rutiner för stängning av cafét, spännande :)

Nostalgi och kärlek

Fastnade bland gamla bilder. Det sägs att man ska tänka framåt och inte hålla sig fast vid det som varit, men ibland är det härligt att bara sitta och minnas sådant som varit bra. Att tänka tillbaks på sådant som hänt under åren får en att förstå vad som format en till den person man är idag och det påminner en om människor som format ordet kärlek för en själv.













För att jag bara minns det som varit bra..


Mohaha

Oh my God, I made it.. Det var nästan så att jag tvivlade på mig själv ett tag, men jag lyckades. Klockan fyra på morgonen två dagar i rad lämnade jag min supervarma och härliga säng för att ta mig till tunnelbanan och jobbet. Det var lite jobbigt så klart, men det gick. Med tanke på att jag varit extremt lat och tagit lååånga sovmorgnar i ett halvår så är i alla fall jag imponerad! (Som student får man ju välja att sova länge och plugga sent om man vill, vilket jag valde!)

Så vad gör man imorgon när man är ledig en vardag? Det kan möjligtvis bli en tur till Universitetet för att sälja kurslitteraturen och förhoppningsvis få en slant. Annars, vad gör man när alla anda jobbar? Slappar, tränar eller kanske läser en bok för en gångs skull? Jaja, fika blir det med en vän på kvällen i alla fall så får väl klara mig tills dess!

Tänkte bara dela med mig av en bild från i lördags då vi spelad biljard. Det var jag och Jannica mot grabbarna och tyvärr förlorade vi, men vi kämpade på in i det sista (och fuskade inte alls vilket ni kan se på bilden).


Nytt jobb!

Just nu är det rätt blankt i huvudet och jag har svårt att hitta några vettiga ord att skiva. Det tog mig dessutom fem försk att logga in på min blogg och cirka fem minuter att skriva de här två meningarna. Varför? Jo, det är nämligen så att jag har ett nytt jobb och började klockan halv 6 imorse. Bara det är ingen ursäkt i sig till att vara så här trött, näst intill efterbliven, men jag hade enorma problem med att somna igårkväll. Det ledde till att jag fick mer och mer panik och blev mer och mer stressad och då kan man ju verkligen inte somna! Så det blev ungefär tre ynka timmars sömn och sedan ett långt arbetspass på det. Man blir ju extra trött när allt är nytt dessutom.. Vad det är för jobb? Ja, framöver kan ni hitta mig på ett café på centalen. :) Måste säga att det känns grymt bra hittills! Det går framåt, jobbet är roligt och kollegorna supersjyssta!


Sista dagen som fri?

What a wonderful saturday. Idag har jag verkligen bara njutit av att vara ledig. Jag har varit arbetslös i ungefär två veckor, men har inte kunna slappna av under den tiden eftersom jag varit så upptagen med att söka jobb, så NU när jag insåg att jag har EN ledig dag kvar så passade jag som sagt på att njuta. Det blev sovmorgon med sen frukost, lite fotograferande till vår hemsida och bak i timmar. Nu ska vi snart iväg för att spela lite biljard med Jannica och Jesper. Jag suger på det, men vad spelar det för roll? Brukar vara kul ändå! Gällande jobbet så trooor jag att jag fått det.. Ska ha upplärning i några dagar kommande vecka i alla fall så jag hoppas på det bästa :)


Vit chokladkaka som botten och topping av mjölkchoklad+vit choklad.

Otursdag?

Oh no.. Insåg nyss att det är fredagen den 13e. Inte för att det brukar hända så mycket konstigt eller jobbigt den här dagen, men hade helst sett att det inte är otursdag just idag! Folk säger att det blir en otursdag för dem som tror på det och jag är faktiskt rätt skrockfull och kan lätt tro på det. Så... Hur peppar man sig själv en sådan här dag då absolut inget får gå snett?
1. Lyssna på Adele - Set fire to the rain och Jessie J - Domino på hög volym och dansa runt lite i lägenheten
2. Gå ut på balkongen och sug in en stor nya frisk (?) luft
3. Hjälp?

Inte mörkrädd..

Vad är det med tjejer och choklad? Jag känner nog inte en enda tjej som ogillar det helt, men har hört flera killar som gör det. Man bara måste ju älska någon sort. Det jag har upptäckt den senaste tiden är antagligen den bästa chokladen någonsin: Mjölkchoklad med saltlakrits innehåll. Mmmmmums! Fast det kanske bara är jag? Jag kommer ju från en familj som borde heta Saltlakrits i efternamn så. Det får iaf absolut bli dagens heta tips! Ibland förtjänare man lite gottigt. :)



En helt annan sak, men många av er känner nog till att jag helst inte kollar på skräckfilmer. Jag har börjat ana att det är något i mitt huvud som inte riktigt är rätt eftersom jag inte alltid kan skilja på fantasi och verklighet. Jag har inte sett en skräckis på flera år eftersom jag senast blev mörkrädd i ett år efteråt.. Det är säkert jättelöjligt, men jag klarar inte ens av läskiga böcker eller en dålig halvläskig historia utan att tro att det hela kommer att hända även mig. I lördags berättade min vän Cristina en berättelse som sades vara sann (men antagligen inte är det) om en person som bott på nedersta våningen och hade haft en man som bodde hos henne i tre dagar utan att hon visste om det tills hon hittade honom under sängen. Det var alltså en varning så att vi inte ska flytta till en lägenhet på bottenplan! Hur som helst så har jag blivit skitskraj de senaste kvällarna/nätterna och fått för mig att någon befinner sig i lägenheten. Jag hör knakanden från köket och en gång tyckte jag mig till och med se en mans huvud kika in i sovrummet. Brrr jag får rysningar bara av att tänka på det! Stackars Jonas måste stå ut med en mörkrädd flickvän. Men där ser ni, berätta inga läskiga saker för mig och tvinga mig aldrig att se en skräckfilm!

Drömjobbet?

En gång i tiden var jag vältränad. Jag hade i alla fall bra kondition och starka benmuskler efter att ha dansat i flera år och flera dagar i veckan. Jag antar att jag blivit gammal och slö. Det märks väldigt tydligt nu när jag fått hemläxa av kiropraktorn: 50 situps om dagen och 50 väldigt skumma knäböjningar som tränar nedre delen av ryggen. Jag är helt död efter 40 situps och hälften av knäböjen.. Men jag ska kämpa! 

Jag ska även kämpa hårt för att få ett jobb. Idag besökte jag ett café på Drottninggatan i centrala Stockholm och snackade med chefen där lite grann. Det slutade med att han sa att jag ska komma tillbaks och provjobba nu på torsdag, jeey! Jag vet dock inte vad det är för lön och villkor, men ska ta reda på sådant då. Inte för att låta alltför kräsen, men den här gången ska jag faktiskt ha lite krav på arbetsgivaren: Jag tänker inte jobba 10 timmar i sträck utan rast och utan lunch! Därmed basta. Det gjorde jag i Oslo och efter bara några månader var jag halvt förstörd. Alla behöver mat och några minuters vila! 

  

Vissa njuter, men inte jag.

Det har hänt. Det som absolut inte får hända har hänt. Tror jag i alla fall. JAG som borde ha lärt mig efter alla dessa år på gymnasiet, har klantat till det igen. Efter att ha gått Media på gymnasiet så borde man veta att man alltid ska spara viktiga dokument, arbeten och bilder på fler än ett ställe. Ändå har jag lyckats lägga allt på ett och samma usb-minne och plötsligt så pajar det utan förvarning. Wips så var allt borta! Mina stackars CV:n dessutom.. Alla bilder!.. vojnevojne.. Nu hoppas jag på att min IT-tekniker till kille kan lösa detta för att annars blir det jobbigt.

Just nu är jag inne i ungefär samma fas som för exakt ett år sedan. Jag är arbetslös. Vissa kanske skulle ha njutit lite av ledigheten medan de kunnat, men jag får mest ångest. Antar att jag är Arbetsförmedlingens hemsidas stammis för tillfället! Det är synd att det finns såpass få butiks-, café- och restaurangjobb. Det är ju typ det jag kan få. Jag är i alla fall inte lika rastlös som förra året då jag dessutom var helt ny i staden och inte kände en människa här förutom Jonas. Det var lite jobbigare!

Om två dagar så var det exakt ett år sedan jag och Jonas åkte till Thailand i tre veckor. Vill dit igen!!!



Man ska sluta när det är som bäst

Han är en legend. Han är småtokig, väldigt speciell och älskad av svenska folket. Han förknippas ofta med sin udda frisyr och sina runda glasögon. Han är troligtvis känd av alla dagens generationer, allt från mormor till barnbarn vet vem han är. Nu har han gjort ännu en film, antagligen hans sista. Tidigare har vi sett Stig-Helmer i olika Sällskapsresanfilmer och det är såklart därifrån vi känner honom.  Den nya filmen heter The Stig-Helmer Story och berättar helt enkelt storyn om hans uppväxt. Enligt mig borde han ha stannat vid Sällskapsresan så att alla hade varit nöjda och glada. Igår när vi satt i den fullsatta biosalongen på Sergel tillsammans med andra förväntansfulla svennar så förväntade vi oss något storartat (vilket vi ju är vana vid när det gäller Stig-Helmer). Istället gjorde han ett stort magplask och tappade värde i antagligen inte bara min ögon. Det märktes att den gamle gubben på vita duken faktiskt är den gamle gubben som skrivit filmen. Den gick lika långsamt fram som en kärring med rullator. Och vad var det som var roligt? Någon tvingade fram ett fniss någonstans i mitten av filmen för att det inte skulle bli alltför pinsamt. Varför har den fått så bra betyg? Jag hade gett den max en 2a.


Jag kan inte vänta, ge mig nu!

Haha först måste jag bara säga att min statistik/besökarantalet på bloggen går vääldigt mycket upp och ner. Igår hade jag mitt läsarrekord(!!) medan jag idag hittills har haft en stackars läsare.. Intressant!

Planerna för idag är att inte sitta vid datorn lika många timmar som igår.. Min stackars rygg blev kaos efter att ha sökt jobb och designat hemsidan i timmar. Så idag ska jag försöka ta mig till gymmet för första gången på evigheternas evighet och dessutom försöka få med mig Jonas. Vi var så extremt dåliga på att använda gymkortet i höstas så nu när det är ett nytt år ska vi försöka ta nya och starkare tag! För det är väl så det brukar låta i början av ett nytt år?..

Dessutom kan jag berätta att jag blev extremt förälskad igår kväll. Hittade en lite cockerpoo valp som var till salu för att dens familj av någon anledning inte kunde ha hund längre.. Den var så himla söt den lille pojken att jag planerade att åka och hämta den direkt oavsett var i Sverige den befann sig! Tänk så mysigt.. Till och med Jonas blev sugen på att åka och hämta den direkt. Till sist fick vi banka lite vett i våra hjärnor och tvinga oss själva (speciellt mig) att inse att det är heelt fel tidpunkt för o köpa valp. 1. Extremt dåligt område att ha en gullig vovve i. 2. Ingen av oss har tid då båda kommer att jobba. 3. Vi kommer så småningom att flytta, ska man ha en valp springandes bland allt bröte då? Svar = Nej :( Men det är ju så svårt att vänta..




Vårens stora projekt..

Jag gillar att ha många bollar i luften samtidigt, men ibland undrar jag om det egentligen är särskilt bra/klokt att faktiskt ha det. Jag är arbetslös för tillfället och kommer därför såklart på massa spännande, roliga och vettiga saker att göra samtidigt som jag måste söka jobb. När man inte har något jobb eller plugg att gå till om dagarna så tänker man väl automatiskt att all tid i världen existerar åt att sitta och söka runt på nätet efter jobb, samtidigt som det även finns tid för allt annat man vill hinna med i livet. Jag tror inte riktigt att den teorin stämmer. På en och samma dag har jag försökt söka jobb (vilket tar flera timmar bara det), skapa en egen hemsida, förändra min blogg och laga mat. Jag kan ju berätta för er att jag inte fått gjort något av det eftersom jag försökt göra allt samtidigt! Nu fick jag äntligen i mig lite mat iaf... En sak i taget borde bli den nya trenden!

Jaa, ni läste rätt. Ett utav vårens nya projekt blir att göra en egen hemsida tillsammans med Jonas. Han kommer att få stå för allt kodande, reklam och sådant som inte jag förstår mig på, medan jag skriver, fotar och designar. Ska bli megakul! Tänker inte avslöja så mycket mer än så för tillfället. Men jag tror och hoppas att ni kommer gillart! ;)

En erfarenhet rikare!

Jag kan härmed intyga att man blir väldigt trött av att ha hög puls i 1,5 timme i sträck. Inte efter ett träningspass alltså, utan på grund av att man är smånervös hela tiden. Jag blir självklart alltid lite nervös när jag ska på anställningsintervju (det blir väl alla), men idag var det extra pirrigt och jobbigt. Det var ju gruppintervju! Har aldrig varit på någon sådan tidigare så hade ingen aning om vad som väntade mig eller hur många som skulle vara där.. Det visade sig att det var ca. 10 unga kvinnor på intervjun och att arbetsgivaren skulle ha fler sådana gruppintervjuer för samma tjänst. Lycka till? Hur som helst så var det lite jobbigt att "sälja" sig själv inför 18 andra nyfikna ögon och öron. Jag var dessutom sist ut så höll på att dö av nervositet där ett tag.. Men tror att det gick ganska bra trots allt! Det blir jättesvårt att få jobbet och det var flera trevliga tjejer där, men jag har i alla fall fått en ny erfarenhet. En erfarenhet rikare!

Här kommer lite bilder från nyår som jag lovade er, så enjoy!


Finaste partyhattarna ever. (Jag och Jannica)

Vi kan tydligen få in 11 pers i vårt vardagsrum!

Det var rök i hela området runt 12-slaget.. (Jag och Tatiana)

Kramkalas med en mosad..

GOTT NYTT ÅR!!

Bara en rätt i ugnen!

Oj oj oj, nu var det längesen jag bloggade! Men det har verkligen varit fullt upp sedan jag kom hem till Stockholm igen. Det var roligt att planera nyår och att vara värd tillsammans med Jonas, men det var även väldigt krävande. Den tuffaste uppgiften var ju att laga mat åt nio pers. Vi kan knappt laga mat åt oss själva!? Jag tycker ändå att det blev bra för att vara första gången, men vi har lärt oss att det inte är någon bra idé att göra flera rätter som ska in i ugnen samtidigt då man bara har en ugn.. Det blev lite kaos. Trevlig kväll i alla fall fastän jag mest var mån om att alla andra skulle ha det bra. Det blir väl så!
Lovar att bilder kommer snart :) Nu måste jag dock bege mig mot herr kiropraktor igen. See ya!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus