Om du vill hålla dig frisk!

Jag förstår inte logiken i att vara pigg på natten och supertrött på dagen. När gick allting snett? Jag och Larni satt i ett så kallat "tyst läsrum" på skolans bibliotek tillsammans med massa andra studenter och medan jag stakade mig igenom en sida i boken så hade hon läst fem-sex sidor. Jag satt som vanligt helt enkelt och nickade till, orden flöt ihop och efter en sida som mindes jag inte ett skit av det jag läst. Nödlösning = KAFFE.

En sak jag ska prova för att framförallt hålla mig frisk men även kanske bli lite piggare av är superfrukten Acai. Jag åt den varje dag i några månader i Oslo och jag har aldrig varit så frisk! Det märktes verkligen stor skillnad. Man lägger bara lite Acai pulver i smoothien, juicen eller ett glas vatten och wips så e man frisk! Fem gånger mer antioxidanter än i blåbär sägs det....



Ensam hemma hela kvällen eftersom killen jobbar kväll. Gillas inte!

Se min framtid i tarotkort?

Oj oj oj vad jag har varit dålig på att blogga i helgen. Anledningen är väl att jag har tagit tillvara på den lilla tid som kallas helg och utnyttjat den till fullo! Jag och min kära vän Jannica spenderade många timmar på Harmoni-mässan i lördags. Det fanns en massa undersökningar och behandlingar man kunde göra som t.ex. ackupunktur, massage, kolla pulsen hos en kinesisk läkare och se om man hade sömnproblem eller liknande m.m.

Det häftigaste jag gjorde var att spå mig hos en dam med tarotkort. Jag måste säga att jag varit väldigt skeptisk mot sådant, men man måste ju prova! Det visade sig att hon var riktigt duktig. Hon berättade om mitt liv så som det ser ut just nu och det hon sa var väldigt pricksäkert. Sedan berättade hon vad som väntar det närmaste halvåret.. Jag har ju ingen aaaaning om vad jag ska göra så hade hoppats på lite mer tips. Men hon uppmanade mig iaf att inte bara sitta hemma utan att skicka iväg massa jobbansökningar!

Nu måste jag dra mig till dagens föreläsning. Blir en långdag i skolan idag eftersom jag och min klasskompis Larni har bestämt oss för att stanna och vara duktiga och råplugga!

Godmorgon people!

Ska till skolan för att ha seminarie tiiidigt idag. Iaf känns det tidigt eftersom vi i vanliga fall börjar vid 10.. Det är bara en timmes skillnad, men utanför fönstret är skillnaderna enorma. Det är mörkt ute! Usch!

Satt uppe till 1 igår natt och skrev klart min uppsats som ska in nu.. Hade missat att ge källa på ett ställe som tydligen behövde det (fastän jag anser det vara generell info som de flesta känner till). Jag är grymt nervös för att åka dit för plagiat. Aldrig att jag skulle kopiera något från nätet eller en bok, men så många lärare på SU har ju pratat om plagiat nu och att man kan åka dit för att man skriver att jorden är rund, utan att man har källa till det. Jasså, vart fick du den informationen ifrån? Nu blir det domstol och du bir utslängd från universitetet! Aaaah! Ska jag ha källa till att jag heter Nathalie också?

Ha en grym fredag!

Mitt livs häftigaste halvår

Ögonen kan bli fyrkantiga, tro mig. I alla fall så känns det så. Idag har hela jag känt mig allmänt konstig och fyrkantig, kanske är det en förkyldning på G. Kanske är min hjärna helt enkelt fullproppad med vettig och ovettig information så att den nu skriker Stooopp genom att värka och suga ur min ork.

Har suttit galet många timmar den senaste tiden och försökt hitta något jag kan göra i ett halvår nu till våren. Jag ska inte plugga och har än så länge inget jobb. Nästa höst ska jag börja studera på allvar, så antagligen är det här kommande halvåret det som är mitt så kallade liv? Livet då jag kan göra precis vad jag vill, resa runt hela jorden eller göra något annat galet. Sedan kommer allt det där med eviga studier, jobb, familj osv.. Det ger mig panik. Jag har ca. EN MÅNAD på mig att bestämma mig för vad jag ska göra med mitt livs häftigaste halvår. Idéer?? Vill du resa jorden runt med mig?



Från Kenya 2010

Värsta segisdagen ever.

Jag är i vanliga fall en aktiv tjej som inte kan sitta hemma en hel dag utan måste iväg och hitta på nåt för att inte få smått panik. Idag är det helt annorlunda. Soffan har varit helt underbar och jag har sett massa avsnitt från serien Sons of Anarchy (faktiskt bra/spännande serie!). Minns inte när jag senast var så här seg efter en utekväll.. Kanske börjar bli gammal!?

Jag och Linda startade kvällen hemma hos mig. Temat var: Roliga drinkar! Jag har noll bartenderkunskaper och hade antagligen blivit en rätt kass sådan.. Nu har jag iaf äntligen lärt mig vad det är för ingredienser i en Cosmopolitan. Stolt! Vi lyxade till det rejält och gjorde varsin annansdrink i riktiga urgröpta annanaser! Mixade dessytom ihop en chokladdrink gjord på 70%ig mörk choklad och lite grädde. Det låter som en dröm, men vi insåg ganska snabbt att choklad inte övertar spritsmaken så det är inget jag tipsar om..

Tog oss till KTHs tentapub (fastän ingen av oss studerar där) för att möta upp min vän Lina och hennes syster. Dock tog det 1,5 timme för oss att komma in och när vi väl var där hade dom gått ut för att få lite luft och tydligen inte fått komma in igen utan att betala inträde igen.. Det var helt enkelt för mycket folk. Idiotiskt när man redan varit där inne flera timmar??! Så det blev en helkväll för mig och Linda, vilket aldrig är fel det! :)

 

Jag heter inte Sofie.

Vet inte hur många gånger folk har förväxlat mig med någon tjej vid det namnet eller tyckt att jag borde heta så. Speciellt intressant var det igår när en kille på biblioteket fick för sig att försöka övertala mig om att jag faktiskt var Sofie. Som om jag inte vet vad jag själv heter?.. Cristina tyckte att jag skulle söka på "Sofie" på Google och se om det kom upp en bild på mig, men icke sa nicke.

Nu ska jag skynda på lite för ska in till stan och möta upp finaste Lina som är här över helgen!! Har inte sett henne sen i somras då vi hälsade på henne på Cypern. Nu ses vi i vinterjackor istället för bikinis!


Skräckis eller stress?

Okej, jag har hittat tre möjliga orsaker till att jag vaknar kl. 03.00 var och varannan natt. Den första är att jag är helt enkelt behöver en ny, större och mjukare säng. Visste ni att killar oftast sover bättre när de har någon bredvid sig och att det är tvärtom för tjejer? Women need space. Den andra anledningen är att jag av någon anledning (kanske kommande tentor och framtiden) ligger och spökar i mina tankar och stressar upp mig. Vettig anledning ja. Den tredje orsaken måste vara att jag är med i någon slags skräckfilm och att vid tre-tiden varje natt sker ett mord. Eller liknande.

Nu är det långhelg på sätt och vis. Har inga mer lektioner denna veckan, jätteskönt! Ska ta mig till favoritbiblioteket o läsa på inför nästa tenta nu. Ligger än så länge sjuukt mycket efter.. Wish me luck!

Vart är världen på väg?

Vem behöver inte lite spänning i vardagen? Jo visst, det låter väl treligt, men det finns en gräns för hur spännande det får vara. Jag och min kille bor inte i det trevligaste området i Stockholm och vi längtar verkligen tills vi kan flytta härifrån. Det är tråkigt i sig att höghusen är gråa, att vi är en minoritet bland massa andra etniciteter och att det som syns utanför fönstret är en parkeringsplats. Men det som är ännu mindre roligt är att det finns en blottare (eller vad man ska kalla honom) som gillar att hänga till vid vår port. Inte jättekul att komma hem en fredag kväll och stöta på hans läskiga ögon m.m i mörkret! Nej, nu får det vara nog. Min kille tog tag i problemet och kontaktade våra kära blå/gula beskyddare och wips så är vi inblandade i ett polisärende och så kallade vittnen.  

Jag som trodde att dagen inte kunde bli mer spännande efter en föreläsning med mormor(?) inför 300 pers utan mikrofon. Spännande att sitta längst bak och bara höra en gäll röst, men inte vad som sägs..


Inte tillräckligt smart

Hur svårt kan det vara? Man lägger sig ner, drar täcket över kroppen, sluter ögonen och.. somnar? Tydligen är det jättesvårt. Jag har tydligen inte inte tillräckligt högt IQ för att veta hur man gör när man sover. Två nätter i rad har jag legat vaken från 03.00 till.. Ja, då det är dags att vakna och gå till skolan. Skulle kunna slita av mitt eget hår i ren frustration om det blir likadant inatt. Testade till och med något slags sömnmedel från Apoteket. Visst somnade jag djupt, men sen vaknade jag vid tre-tiden och då var det kört. Gaaah!

Skulle egentligen ha pluggat grammatik nu, men kom på mig själv med att sitta och kolla på hundraser istället. Jag vill verkligen köpa hund! Saknar min Kasper som är kvar med familjen i Göteborg.. Det är en sådan enorm kärlek man kan få och ge. Tittar lite smått på rasen Samojed, den är ju gudomligt söt iaf!


Hur söt kan man va? Min saknade lille vän.

Vilken trevlig liten mansdryck!

Hoho! Sitter och njuter av mitt supergoda choklad-te som jag köpte på chokladmässan igår. Med smak av choklad, chili, äppelbitar, kardemumma osv.. Hur underbart låter inte det? Ännu underbarare var ju självaste mässan! Jag och Linda (chokladälskare som vi är) tog oss till Nordiska Museet där partajet höll till och jag har då aldrig sätt så många praliner, tryfflar, pistage-, kokos- och champangesmaksatta kakor på ett och samma ställe tidigare. Mums!

Roliga som vi är tänkte vi att det skulle vara intressant att testa cognac och chokladprovning när vi ändå var där. Ingen av oss hade någonsin mer än bara smakat på några få droppar cognac när vi klev in i salen med långbord och tre finsmakar-glas vackert uppställda vid varje plats. Det konstiga var att när vi gått in i salen så stängde föreläsaren dörren efter oss och sa "välkomna, vad roligt med tjejer som är intresserade av en sådan mansdryck!" Det verkade som att det inte skulle komma fler på provningen och vi hade helt rätt. Pinsamt! Där satt vi, två 20åriga tjejer, helt ensamma i en stor sal med plats för 60 pers till och stirrade lite nervöst på varandra och på kvinnan som ledde det hela.
Omg. Hon var en proffsig författare och föreläsare och vi satt där som två fån och utan frågor (eftersom det är svårt att komma på frågor om ett ämne man är totalt okunnig i.) Men det var spännande! Insåg att cognac inte bara behöver vara brännande starkt i halsen, utan faktiskt kan vara riktigt gott om man blandar det med en bit mörk choklad och sväljer det tillsammans med luft. Det visste ni inte va!? ;)

 
Choklad-fontäään!



Crazy, Stupid, Love

Vad är det bästa som kan hända då man haft en jobbigt tråkig dag? Att Jonas kommer hem, ser att jag är nere på botten och simmar och föreslår att vi ska gå på bio för att hitta på nåt kul. That made my day! Såg Crazy, Stupid, Love vilket faktiskt var en helmysig film. Den var inte direkt rolig, men den fick även den manliga publiken att sitta och små-le för sig själva emellanåt. 3.5 av 5 kaffebönor får den av mig :)

Imon ska jag se till att sätta mig på något annat place än i hemmet och plugga. Seriöst så gick jag inte utanför lägenheten på hela dagen idag innan vi gick på bio på kvällen. Har ni någonsin känt känslan av att väggarna kommer närmare och närmare och luften verkar ta slut? Att ni aldrig någonsin vill sätta er fot i det rummet igen? Så känner jag för mitt vardagsrum just nu. Jag behöver verkligen lämna soffan, för den får mig att känna mig som en ensam och äcklig soffpotatis, ta mig ut i friska luften och upptäcka världen. Eller ja, i alla fall ett bibliotek eller liknande.

Gonatt!

Om du är vegetarian eller vill skippa köttet för en dag



Tips på riktigt sjukt god sallad som dessutom är nyttig och lättlagad! Min favorit.

Matvete (spännande ersättning för tråkig pasta)
Isbergssallad
Färsk spenat
Gurka
Kvisttomater
Majs
Avokado
Rödlök
Solroskärnor
Fetaost
Hemmagjorda krutonger stekta i en vitlöksklyfta och olivolja
Salt och peppar för smak
Balsamvinäger (om så gillas)

Vi väntar på domedagen

Finns det en uttänkt plan för varje levande varelse? Har någon eller något bestämt ens öde, livsgång och död redan vid födseln? Vad är annars meningen med livet om man föds och inte har något uppdrag på jorden? Det känns ibland tryggare att tro och antagligen är det därför som så många är religösa. Om man tror att livet har något underbart att erbjuda i framtiden så finns det ju anledning till att kämpa vidare i vardagen. Samtidigt är det skrämmande att tänka att någon har makten över en själv och kanske har bestämt ett hemskt öde åt en. När man ändå håller på att tro, så kan man ju föreställa sig att man var en mördarsnigel i sitt tidigare liv och därför straffas för gamla handlingar nu.

Sådana tankar gör nog fler än mig smått galna emellanåt. Universum känns plötsligt så stort och jag så liten. Ibland är det lätt att tänka något i stil med: Varför skulle jag få vara lycklig? Varför skulle det få gå bra för mig? När saker och ting är på topp. Så många människor råkar ut för hemskheter. Därför blir det lätt så att man går runt och väntar på domedagen istället för att njuta i nuet. Jag är en av dom som borde sluta läsa nyheterna eftersom det händer så många olyckor i Sverige och i omvärlden var och varannan dag. Varför skulle då jag få ha en jättefin kille som älskar mig? Hur kan jag veta att någon eller något inte har ett elak förbestämt öde för oss? Hur ska jag veta att han inte blir nästa man som krockar med en lastbil eller somnar med spisen på? Hur gör man för att leva i nuet? 


Tjockoladebollade



Chokladbollen. Namnet lät mer än lockande. Tänk er ett café med flera olika sorters chokladbollar: originalet, after eight, daim, hasselnöt osv. Det får en nästan att börja dreggla floder. Jag och Linda var bara tvungna att checka in stället! Vi tog oss till St: Eriksplan där haket är placerat och möttes av ett hemtrevligt och mysigt café med två våningar. Vad kunde gå snett? Chokladbollarna var torra och fastnade i hela gommen. Smaken tog tankarna till After Eight, men ärligt talat köper jag mycket hellre ett vanligt paket med sådana. Borden var sliskiga och fulla med tidigare gästers chokladsmulor. Hade jag ägt ett sådant gulligt café så hade jag sett till att hålla det fräscht! Stort fett + till deras cappuccino iaf! Det är grymt svårt att hitta bra kaffe i vår huvudstad, så är man ute efter sådant (precis som jag) så äre ett hett tips! Men tror ärligt talat inte att jag går tillbaks dit. Min jakt på det perfekta cafét i Stockholm will continue!

Time to sleep, see ya!

Heja adoption!!

Lasagnen blev helt OK men inte mer än så, för er som undrar! ;)

Just nu skulle jag bara vilja ligga ner, sluta ögonen och sova en kvart.. Men vem har tid med det en lördag eftermiddag!? Nope, jag kom precis hem från staden och ska väldigt snart tillbaks till den för att möta upp några goa vänner och köra en kamp i bowling. Spännande!

Som sagt så är jag väldigt trött och kan säga att det beror lite på min vän Bella som jag precis tog en låångfika med. Jättegullig, trevlig och rolig tjej. Men hon kan prata. Hon kan prata detaljer som min stackars hjärna aldrig vill höra. Vissa saker vill jag helt enkelt tro att de inte existerar. Nu har hon lyckats på två timmar att vända min syn på barn som små söta sockertoppar till elaka aliens! Hur lyckades hon med det? Jo, efter att genomförligt ha gått igenom hur en födsel går till (inklusive alla delar inuti kroppen), så förstår jag plötsligt varför det gör så jävla ont att få ut en unge ur där nere.. Adoption, go for it go for it! Man anar ju inte vilken förbaskad smärta med mera man utsätter sig för när man vill bli gravid. Oh my, min unge ska komma med storken!


Ibland förtjänar man att skämma bort sig själv

Hello ni underbara människor!
Yes, Nathalie är på ovanligt bra humör idag. Jag har insett att det lönar sig att kämpa hårt! Tentan idag gick mycket bättre än förväntat och eftersom det fanns möjlighet att titta på facit efteråt så har jag fått klart för mig att jag absolut är godkänd. Därför känns det inte mer än rätt att jag ska få ha en lugn dag idag och bara skämma bort mig själv. För sådant är ju extremt viktigt sägs det. :) På kvällsschemat står god vegetarisk lasagn, vitt vin, sällskap av finaste honey och filmmys. Rättare sagt så hoppas jag på att lasagnen blir god, jag och Jonas är inte kända för att vara grymma kockar direkt.





Det är dags för fredagskoos! Som dom säger i Norge..


In love

Jag är förälskad! Har spenderat den senaste halvtimmen åt att lyssna på Adeles underbara låt Someone like you om och om igen. Hon är vacker, låten är vacker och känslan är.. Stark. Jag kan tänka mig att alla har sin egen privata tolkning av låten eftersom det är så lätt att sätta in sig själv i handlingen. Det finns så många krossade hjärtan. För mig väcker den starka känslor och minnen av den viktigaste människan i mitt liv de senaste åren. Inte en pojke, kille eller man. I wish nothing but the best for you too.



Veckan är en enda struggle inför tentan på fredag, så är glad att jag Cristina som gör dagarna betydligt enklare. Så det blir en kram riktad till dig! We will make it!









Det borde vara bättre skyltat i tunnelbanorna!

Det är tentavecka och lika mycket annat skolarbete att göra som vanligt och därför har jag det som ursäkt till varför det är så glest mellan inläggen!

Kan ju berätta lite kort om min underbara(?) gårdag. Har börjat med en dum vana: att ligga vaken om nätterna. Därmed hade jag sovit endast tre timmar natten till igår och var inte alltför pigg där på morgonkvisten. Efter att ha argumenterat med mig själv angående om jag skulle pallra mig upp från den varma sängen, ta tåget till skolan och delta i föreläsningen, alternativt snooza vidare och sedan som en pigg Nathalie kunna plugga inför den kommande tentan, så tvingade mitt samvete mig upp ur sängen. Tyvärr låg nog hjärnan kvar. För när jag väl kom till T-centralen och skulle byta till röd linje mot Universitetet så hoppade jag såklart på första bästa tåg. Plötsligt hörde jag chaufförens vackra stämma: Slutstation för alla resande! Var tog skolan vägen? tänkte jag. Yes. Jag hade lämnat mig trygga säng för att åka ut till Ropsten och missa den viktiga föreläsningen.




Här har vi en bättre sida av mig (då jag klivit ur mitt nötskal.) Jag och Jonas gjorde en väldigt god och framförallt fin äppelpaj i helgen, om jag får säga det själv. Imponerad, huh?


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus