Dessa fötter

Än så länge har det varit en helt underbar ledig torsdag! Fastän jag mest har umgåtts med mig själv så har jag stortrivts. Bara det är vuxenpoäng i sig tycker jag! Tidigare har jag varit så beroende av sällskap och uppmärksamhet att varenda minut ensam har känts jobbig, men nu börjar jag trivas i mig själv såpass mycket att jag kan gå en shoppingrunda utan bästa vännen bredvid mig eller bara sitta och läsa en tidning med musik i bakgrunden. Dock blev det lunch med Jonas i Kista gallerian, så har inte varit helt ensam. 

Det som jag faktiskt har stört mig på under dagen (och i ca. 4 år innan) är att mina fötter är sjukt jobbiga/konstiga/dåliga, you name it! Jag kan verkligen inte ha några skor förutom converse och stövlar. Till sommaren vill jag ju såklart som alla andra ha ballerina-skor eller högklackat, men Gud har inte skapat mina fötter så att sådana ska passa. Jag menar, går  man in i vilken skobutik som helst så är det hööögklackat eller ballerina som gäller. Det är de enda som ens existerar! Efter en skada i mina fötter pga. för mycket dans i högklackat så gör det fruktansvärt ont att gå runt i sådana så därför är inte det ett alternativ och när det gäller ballerinor så har alla så stor häl att de helt enkelt inte stannar kvar på fötterna. Ge mig ett par söta vår/sommar-skor tack. 

Dagens köp: 

 
Helt underbar, gudomlig, wonderful. Love it! Köpt på Åhléns.

Sommartid vid fel tillfälle

Långhelgen övergick snabbt till lång-arbetsvecka och efter bara två dagar är jag helt slut. Stendäckade på soffan när jag kom hem idag men halvt tvingade mig själv ur den för att gå en promenad med Jonas när han kom hem. Ibland behövs frisk luft för att bli piggare!

Helgen vart inte riktigt som jag tänkt mig från början. Skulle haft "50-års" kalas tillsammans med Jonas och bjuda in gemensamma vänner, men tyvärr så kunde nästan ingen komma vilket resulterade i att vi ställde in det och det blev en vanlig utgång för bara mig och Linda. Dock vet jag inte om den var jätte"vanlig" när jag tänker efter.. Efter att ha kommit iväg lite för sent till stan eftersom vi skulle hinna äta middag och så innan så hann vi inte vara på Kvarnen (på söder) särskilt länge. Vi borde ha fått vara där i ca. två timmar i alla fall, men efter 45 minuter tändes hela stället upp och de stängde. Vad tusan?! tänkte vi.. Och ack så illa, det hade ju blivit sommartid mitt under natten så de stängde en timma tidigare! Lagom less var vi då.




Söt Linda med min vovve som jag fick av henne i present. Önskade mig en cockerpoo och den är ju faktiskt väldigt lik! :D

Gratis glass?

Jag ska bannemig ha skinnjackan på mig! Så tänkte jag och de flesta andra i Stockholm idag när vi gick ut i solen. Måste dock erkänna att det blåste rätt kyligt och att händerna var lite blå emellanåt.. Men jag och Cristina satte oss i lä i solen på kungsträdgården och där stekte det ganska så rejält faktiskt, skönt! Dessutom delade en tjej ut gratis lakritspuckar som vi såklart snappade åt oss varsin av. MUMS! De har ju inte sålts på många år de glassarna.. Av mig och Cristina får de ett hjärtligt välkommen tillbaka! Nu bjuder kvällen på ännu mer sällskap av den fina flickan, filmkväll. Mys!


Lycka!

Kändisfreak?

Alltså vad är det med mig och kändisar nu för tiden? Jag har aldrig tidigare brytt mig något speciellt om dem eftersom det ju egentligen bara är vanliga människor med någon slags talang, eller helt enkelt ingen talang alls. Dock har jag ju faktiskt inte stött på så många kändisar alls under min uppväxt i Götet.. Hur som helst så såg jag Robin som kom tvåa i Idol nu 2011 tillsammans med sin Idol-flickvän. Ja, jag blev lite kär i honom efter att han sjöng vinnarlåten live i Globen.. Det var grymt fint! Bara för det, checka in hans nya låt vetja!


Nu är jag ledig i hela tre dagar så det är soooovmorgon som gäller imorgon! Puss o kram

Redan sommar?

Fick nyss veta att jag måste bestämma när jag ska ha semester i sommar innan den 1 april, vilket är väldigt snart! Såå hur tusan ska jag kunna planera min sommar på en vecka? Vill inte direkt ha semester ensam då alla andra jobbar. Vill gärna planera in någon resa eller ett festivalbesök. Peace and Love hade varit grymt! Så people, någon som är på?

Som jag skrev igår så blev det lite utav en förvandling av mitt utseende hos frisören Sara igår kväll. Eftersom jag har haft samma frisyr (långt blont hår) sedan 1an på gymnasiet så kände jag att det var dags för något nytt. Eftersom bild har efterfrågats (framförallt av min kära vän Jennie) så tänkte jag visa även er! Kort i nacken och längre framtill blev det, fastän inte det syns på bilden.. Dessutom har jag plattat det. Det är i vanliga fall lockigt!


Förvandlings-dag?

Idag är det en så kallad fixa hemma och fixa mig själv-dag. Har småplockat och städat lite i lägenheten (dock ser det fortfarande ut som ett bombnedslag), varit och handlat och haft mig. Fick dessutom äntligen hämtat min present på posten som jag skulle gett till Jonas i 2års present. Först blev den dock en vecka försenad vilket resulterade i att jag tänkte ge den på hans födelsedag en vecka senare istället. Men när den väl kom så var det en fotopresent med en bild på ett annat par?! Suck och stön (och aldrig mer handla av det företaget), men så fick jag den riktiga versionen som jag beställt fleeera veckor tidigare häromdagen och kunde som sagt hämta ut den först IDAG: en vecka efter hans födelsedag.. Ibland ska man inte handla via nätet!

Ska snart gå över till fixa mig själv delen av dagen. Ska hem till Linda så ska hon hjälpa mig att få bort naglarna som tyvärr blev rätt misslyckade av någon anledning. Antingen pga mitt jobb eller att jag inte tålde gelen, vem vet? Efter det beger jag mig till min vän Sara och hennes salong där hon ska få förvandla mitt hår. Ibland känner man sig bortskämd av sina vänner... Men tack för det! Köpte dessutom en födelsedagspresent till mig själv idag och hoppas på att den är så bra som folk säger :)


Starstruck

Min jobbiga vecka är äntligen över. Nu kan jag börja uppdatera lite mer här på bloggen igen! Har sovit ca. 4-6 timmar varje dag i en vecka och har ju självklart därför däckat så fort jag kommit hem från jobbet och den korta timman jag varit vaken har jag velat tillbringa med Jonas istället för datorn. :)

Helgen var lite spännande fastän jag jobbade! I lördags fick jag uppleva något som tydligen kallas "starstruck". Stod tillsammans med en arbetskamrat och tog emot beställningar som vanligt vid kassan då jag hörde en väldigt speciell stämma beställa "den stööörsta latten ni har" av min kollega. Jag skrattade lite för mig själv eftersom jag tyckte att det lät lite kul. Det dröjde ca en minut tills jag vände blicken åt kunden som ville ha vår största latte och fick då en chock. Där stod en kvinna som var nästan dubbelt så lång som mig, hade ett längre och större blont hår än jag någonsin sett och det största leendet någonsin: Maria Montazami. Jag lyckades ta betalt av hennes dotter som hon hade med sig, men glömde ge henne kaffet, vilket min kollega fick göra istället. Jag var helt enkelt tvungen att gå där ifrån och fnissa lite av förvåning. (Jag ville inte fnissa henne rakt i ansiktet!) Det som var så roligt var ju att hon lät preciiiis som i reklamen och att hon var så himla stor! Dessutom började ett gäng fulla ungdomar skrika och fota.. Hur kunde jag vara seriös då?

En annan rolig händelse var såklart min egen födelsedag igår! Fick prinsesstårta på jobbet så det var trots allt liite okej att jag jobbade. Dessutom blev jag ju uppvaktad av Jonas på kvällen sen :) Middag och efterrätt när jag kom hem och dessutom en väldigt rolig present som jag faktiskt måste berätta om! Var inte alls beredd på det och det är ju sådant som är så kul, ikke sant? Fick en Box Experience..


En 2-3 timmars kväll på en bar med en grupp på ca. 10 pers där vi får information om cocktailen och dess historia, får lära oss att göra några drinkar och därmed exprimentera i baren (och får självklart dricka dem själva) och får med oss recept och tips hem. Spännande!

Dessutom mötte min kära vän Cristina upp mig på jobbet när jag slutat och så fick jag en present som passar mig väldigt bra: en bok med massa smoothies recept! Så nu ska jag leka ännu mer och bli ännu hälsosammare :D

Gonatt!

Hurra hurra!

Grattis säger vi idag till min Jonas som fyller år! Hurra hurra! Typiskt nog så är jag mitt inne i min helvetesvecka (en vecka i månaden kallas så enligt mig). Jag kommer inte hem förän 11 ikväll och han åkte hemifrån tidigt i morse.. Får bli till o fira sent ikväll. Ungefär samma visa blir det när jag fyller år. Han är ledig eftersom det är söndag, medan jag måste åka hemifrån halv 7 på morgonen för att jobba! Den söndagen är dessutom den värsta på hela månaden eftersom jag då jobbat en himla massa dagar i rad och haft öppning och är megatrött. Rolig födelsedag! Jaja :)

Nu börjar jag få bråttom med allt som ska fixas innan jag drar till jobbet!
Ha en fin dag people!

Naglar!

Helt galet, totally crazy, I know! EN hel vecka utan att jag har bloggat det minsta lilla. Men jag har faktiskt inte haft tid eller ork. När jag tänker tillbaks kan jag knappt minnas vad som hände föregående vecka.. Jag vet att jag var på afterwork med två arbetskamrater i fredags, såg melodifestivalen finalen hemma hos Jannica i lördags och fixade naglar i söndags. Innan dess är minnet tomt.


Så här fina blev mina naglar tack vare duktiga Linda! Dock verkar de inte vilja sitta fast på mig då de redan andra dagen började lossna, men det lär bero på att jag har ett jobb där jag tvättar händerna konstant. Det tror dock inte Linda utan hon tror att det beror på att jag inte tål gelen hon använde... Vad vet jag? Ska göra om det nån gång när jag inte jobbar med vatten. :)

Medicin gör mig sjuk

Jisses, klockan är halv tre och jag har precis ätit frukost. Inte har jag fixat iordning mig heller.. Men jag har faktiskt en hyfsat bra anledning (förutom att jag tog en ordentlig sovmorgon) och det är biverkningarna av hostmedicinen jag tar nu. Eftersom jag hostat i ca. 7 veckor nu och haft en äcklig slemhosta så fick jag den starkaste hostmedicinen som finns av läkaren. Tyvärr så är det som vanligt när det gäller mig och mediciner: Jag får ALLA biverkningar som finns med på bipacksedeln. Får extrem huvudvärk som liknar migrän, blir sjukt illamående, skakis och ser ut som ett spöke i ansiktet = Måste sova bort illamåendet. Det var svårare igår då allt det här kom på jobbet. Där finns det ju ingenstans att lägga sig ner och sova.. Smått hemskt var det!

Nu ska jag försöka pallra mig ut och ta mig till Kista gallerian en sväng. Senare blir det middag på Koh Phangan med honey. 2års dag för oss idag! Inte för att det egentligen hände nåt speciellt den här dagen för två år sedan, utan för att vi helt enkelt ville ha en årsdag och inte visste riktigt när vi blev tillsammans. Så det blev på ett ungefär! Har alltid beundrat de par som lyckas bestämma "idag blir vi tillsammans" och sedan har sin årsdag. Hursomhelst mysigt att ha en dag med lite extra mycket kärlek :)


festligheter

Sista dagen på den här arbetsveckan och jag har faktiskt inte särskilt ont i ryggen (peppar peppar ta i trä). Istället har ju mitt vänstra lår och höft slutat fungera emellanåt så att jag fått skutta runt på ett ben. Antar att det blivit nån överansträngning av att stå upp hela dagarna och som ni vet så är min kropp klen!
Kommande vecka bjuder på många festligheter och inte alls lika mycket jobb. Den innhåller både min och Jonas årsdag, min kära vän Jennies hemkomst från USA efter ETT ÅR och dessutom finalen av Melodifestivalen. Känn på den veckan va ;) Dock får jag inte träffa Jennie eftersom hon landar i Göteborg. Men jag hoppas på att kunna åka dit ner så snart som möjligt så att jag får krama om henne ordentligt istället för att bara se henne via skype. Längtar!






Frulle

Nu är det så att jag är en riktig frukostnörd. Medan vissa andra väljer att sova istället för att sätta klockan lite tidigare och äta en ordentlig frukost så väljer jag det andra alternativet. Kan i och för sig bero på att min hjärna och kropp inte fungerar utan mat då mitt blodsocker går i botten. Ni vet väl att frukosten är det viktigaste målet på dagen? Så här delar jag med mig av lite tips till er som känner att mackor inte är er grej för att det bara växer i munnen på morgonen. Och för er som satsar på bacon, stekt ägg och korv och sådant som inte är jättehälsosamt direkt.

Tips 1 är en yoghurt med "egengjord" musli.


Naturell yoghurt (alt. vaniljyoghurt som jag gillar bättre)
Naturell ekologisk musli
Russin 
Torkad mango
Gojibär
Mullbär
Lite slingrad honung över 

Tips 2


En delad avokado som du fyller med antingen naturell eller smaksatt keso.
Jag som är laktosintollerant kan endast köpa naturell, men väljer då att smaksätta den med lite kryddor.
OBS! För att få i dig proteiner, ät ca 2 kokta ägg till detta också.

Tips 3

Gör en Superfruitsmoothie som du hittar recept på här. Ha gärna i lite extra yoghurt för att den ska bli mer mättsam och även hallon för mer smak. Även till denna kan du ta ett kokt ägg som komplement.

GO FOR BREAKFAST!

Tillbaks på ruta 1

När allt går åt skogen och inget blir som man tänkt sig.. Det är då allt känns helt hopplöst. Jag hade planerat allt in i minsta detalt och det skulle bli bra, tro mig. I ett år har jag planerat den närmsta framtiden till punkt och pricka. Det kändes så skönt att inte längre behöva vara den förvirrade ungdomstjejen efter gymnasiet som inte hade en aning om vad hon skulle ta sig till med sitt liv. Så sjukt skönt att ha fått kontroll på mig själv!
Och så sabbas Allt. Alla planer på flytt, skola, jobb och allt sådant sabbas på grund av att jag missat den lilla detaljen att jag helt enkelt inte räcker till. Hur kul känns det? Sådär. Jag har alltid litat på att mina betyg är såpass bra att jag kan läsa nästan vad jag vill (förutom möjligtvis läkare) men det visa sig att jag inte har en chans. Totalt kasst. 
Sååå nu är jag en förvirrad ung tjej efter gymnasiet som inte har en aning om vad jag ska göra med mitt liv IGEN. Jag ville inte vara kvar i Stockholm eftersom det verkligen inte är en studentstad och jag ville faktiskt ha det kul samtidigt som jag pluggar. Men nu blir jag väl så illa tvungen.... Det är det som är värst. Att jag hade sett fram emot något slags studentliv så att jag faktiskt orkar ta mig igen flera års studier. Men nepp.

Och nu glömde jag ägget på spisen också så det blir bara till o slänga. Känner att det här blir en toppendag!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus